Viden om mad og ernæring til de mindste med Ma-Mam

Picture of Kirsten Mikkelsen Ravnbøl
Kirsten Mikkelsen Ravnbøl

Kirsten er ernæringsspecialist i mad til babyer og småbørn og har lavet Ma-Mam

Jeg har sammensat nogle nemme opskrifter, så I kan få idéer til, hvordan I kan supplere Ma-Mams grøntsagsmos med gode proteiner fra fis,k når dit barn er 6 måneder. Det giver både smagsvariation til grøntsagsmosen, samtidig med at du kun skal koncentrere dig om at lave proteinkilderne.

Torsk i tomatsauce

Smager lækkert med Ma-Mam økologisk grøntsagsmos med smag af ærter.

Som tommelfingerregel bør du servere den samlede portion babymad i forholdet 1:5. Det vil sige at Ma-Mam grøntsagsmos skal udgøre 4/5 af portionen og proteinerne bør udgøre max 1/5 – altså max 20% af den samlede portion.

Det skal du bruge:

  • 1/2 lille økologisk løg
  • 1 tsk økologisk raps- eller olivenolie
  • 5 spsk hakket økologisk tomat fra dåse/karton
  • 2 spsk økologisk piskefløde
  • 5 spsk vand
  • 1 lille stykke torsk eller sej (ca. 50 gram)
  • gerne et par økologiske basilikumblade, hvis du har 

 

Sådan gør du: 

Skær løget i små stykker og steg det i olien i en lille gryde (ca. 12 cm i diameter) ved svag varme til de bliver ‘glasklare’. Tilsæt derefter tomat, vand og piskefløde og blend det sammen med løget til en cremet sauce. Varm den blendede tomatsauce til den bobler let.

Skær fisken op i ca. 10 små stykker og læg dem ned i gryden, så de er dækket af tomatsovsen. Lad dem dampe med i 2-3 minutter, mens saucen små-bobler.

 

Servering:

Tag et af de små stykker fisk op og findel med en gaffel. Server det sammen med 2 portioner(60 g) Ma-Mam grøntsagsmos eksempelvis ærtemosen.

 

TIP! Hvis du vil spare lidt tid kan du i stedet for at stege et løg, komme ½ tsk sukker i saucen. Det giver lidt sødme til tomaten, så smagen ‘popper’ lidt mere frem. Du kan også koge lidt friske basilikumblade sammen med saucen. Husk at tilsætte dem før saucen blendes.

Velbekomme 🙂

Vi bruger anerkendte web-værktøjer og deraf følgende cookies til at levere Ma-Mam.com og beder dig acceptere dette   Om cookies