Viden om mad og ernæring til de mindste med Ma-Mam

Picture of Kirsten Mikkelsen Ravnbøl
Kirsten Mikkelsen Ravnbøl

Kirsten er ernæringsspecialist i mad til babyer og småbørn og har lavet Ma-Mam

Jeg har sammensat nogle nemme opskrifter, så I kan få idéer til, hvordan I kan supplere Ma-Mams grøntsagsmos med gode proteiner fra bælgfrugter når dit barn er 6 måneder. Det giver både smagsvariation til grøntsagsmosen, samtidig med at du kun skal koncentrere dig om at lave proteinkilderne.

Edamame bønner i kokosmælk

Smager lækkert med Ma-Mam økologisk grøntsagsmos med smag af broccoli.

Som tommelfingerregel bør du servere den samlede portion babymad i forholdet 1:5. Det vil sige at Ma-Mam grøntsagsmos skal udgøre 4/5 af portionen og proteinerne bør udgøre max 1/5 – altså max 20% af den samlede portion.

Du skal bruge:

  • 1 dl økologisk kokosmælk
  • 75 gram økologiske edamamebønner (bælgede fra frost)

 

Sådan gør du: 

Kog edamamebønnerne i al kokosmælken. Når edamamebønnerne er varmet helt igennem,  tages de fra sammen med ½ dl af kokosmælken og blendes helt fint i et blenderglas.

 

Servering:

Beregn ca 1 spsk edemamecreme til 2 portioner(60 g) Ma-Mam grøntsagsmos. Rør cremen ind i mosen og server. Tilsæt evt.en smule ekstra kokosmælk.

TIP! I takt med dit barn bliver større, kan du vælge ikke at blende edemamebønnerne helt fint, men i stedet mose dem med en gaffel. Det giver barnet noget at gumle på, når det skal øve sig i at tygge.

Husk det altid er godt at servere lidt vand til maden, når  din baby starter med at spise rigtig mad. Maven skal nemlig vænne sig til fibrene og for at undgå hård mave er det godt at drikke lidt ekstra vand. 

Velbekomme 🙂

Vi bruger anerkendte web-værktøjer og deraf følgende cookies til at levere Ma-Mam.com og beder dig acceptere dette   Om cookies